Facebook LOOKBACK este un clip video foarte draguț pe care gigantica platforma ți-l dăruiește. Problema este că imaginile din el, chiar daca erau marcate ca ”privat”, sunt expuse public.

Pe 5 februarie 2014, Facebook a implinit 10 ani de existenta. Moment in care a pus la dispozitia utilizatorilor o aplicatie care, intr-un clip de aproximativ 60 secunde, prezinta cele mai importante evenimente postate de acestia incepand cu prima fotografie de profil, finalizand cu un mare buton Like. Adica Facebook Lookback.

Drept urmare, peretii tuturor s-au umplut de clipuri vesele, unele reusite, altele de ignorat. Multi au ales sa le stearga imediat dupa aparitie: clipul facea publice fotografii compromitatoare sau care nu erau pe placul utilizatorilor. Cei care le-au sters aveau o sansa in a le recupera in clipele imediat urmatoare stergerii, cu conditia ca browserul sa nu fi fost inchis si istoricul de navigare sa nu fi fost sters.

Cei care nu le-au sters vor fi curiosi sa afle ca aceste filmulete pot fi recuperate si salvate de oricine le viziteaza profilul. Conditie obligatorie: clipul sa fie printre ultimele materiale video vazute. Prin urmare, clipurile publicate pot fi descarcate de oricine iar autorul/proprietarul nu va fi anuntat. Mai mult, aceste clipuri pot fi ulterior incarcate pe orice alta platforma social media (YouTube, spre exemplu) fiind vizibile unui public extins, chiar daca setarile clipului original au fost de partajare pentru prieteni.

NOTA: pasii de parcurs sunt luati de aici: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20140204115137AAez31Y

 Pasii sunt simpli Рexemplu pentru Google Chrome:

 1. Deschideti browserul
 2. Tastati: about:cache in campul de introducere al adresei web
 3. Se vor afisa mai multe link-uri in fereastra de navigare
 4. Apasati simultan tastele CTRL si F
 5. In campul care apare in coltul dreapta sus tastati: lookback
 6. Cautati dupa un link care sa contina ‚”lookbackvideo
 7. Click pe acel link
 8. Se deschide o noua fereastra cu text pe fond alb
 9. In noua fereastra eliminati din campul de adresa partea urmatoare: chrome://view-http-cache/
 10. Apasati enter si clipul va incepe sa se deruleze
 11. Cu un simplu click dreapta puteti salva filmul in computerul dvs.

Pentru Firefox pasii sunt asemanatori. Iar daca doriti sa salvati si alte clipuri pe care le-ati vazut in browser, o simpla cautare dupa mp4 vi le poate afisa, astfel incat sa le puteti salva urmand pasii de mai sus.