Blockchain, internet of things, inteligență artificială și securitate cibernetică – sunt doar câteva dintre domeniile pentru care se vor dezvolta proiecte noi în cadrul INNES din Craiova.

Zilele trecute am aflat că România va avea, din 2020, un centru dedicat noilor tehnologii, care va rivaliza cu cele din Silicon Valley.

INNES va deschide un centru de inovare la Craiova ce urmează să fie construit pe conceptul de a oferi o platformă firmelor globale interesate de explorarea și desfășurarea proiectelor de cercetare și dezvoltare în România.

Centrul de inovare INNES va îndeplini toate criteriile unei soluții de clasă mondială, cum ar fi: un afișaj electronic, tablouri și spațiu de perete, precum și materiale rapide de fabricare a prototipurilor care vor ajuta la crearea de noi explorări.

INNES este unul dintre cele 4 start-up-uri din România care au participat la Consumer Electronic Show – CES 2019 – Las Vegas, cel mai mare târg de electronice de consum din lume și a atras atenția marilor jucători din piață când a anunțat deschiderea în România, la Craiova, a unui centru de inovare de clasă mondială, printr-un plan susținut de finanțările primite de la Uniunea Europeană.

Președintele INNES, Bogdan Stanache a participat la CES 2019 pentru a încuraja liderii mondiali din tehnologie să ia în considerare centrul de la Craiova, să colaboreze pentru a construi parteneriate pentru soluții tehnologice și să prezinte echipa pe care o are, tineri talentați, o necesitate a companiilor de pe tot globul.

Pasionat de tehnologie încă din copilărie, Bogdan Stanache a avut ideea să dezvolte un centru de inovare de clasă mondială pentru noile tehnologii.

Bogdan Stanache, președintele INNES

“Ne propunem să fim unul dintre cele mai importante centre IT din întreaga lume, conectând Silicon Valley cu Europa, Orientul Mijlociu și Asia. În călătoria noastră ne vom alătura ca parteneri universități, centre similare de inovare, instituții locale și fonduri de investiții”, spune Stanache.

La CES, Stanache s-a concentrat în primul rând pe companiile care caută locații din afara S.U.A. pentru a dezvolta proiecte legate de blockchain, IoT, AI și cybersecurity.

Centrul ar trebui să fie inaugurat în 2020, cu jumătate din chiriașii din afara României.