Atunci când ești cel mai bun primești recunoașterea meritelor tale prin cele mai ”out of the box” propuneri. Astfel, dacă o companie folosește Microsoft Office 365 și este evaluată pentru riscuri la securitate cibernetică, scorul de securitate este ridicat. O companie de asigurări americană ia deja în calcul un astfel de indicator pentru a oferi polițe avantajoase companiilor.

In 2006 vizitam primul DataCenter modern. Mai văzusem și altele dar la Munchen am avut una dintre cele mai uluitoare experiențe.

Angajarea la Microsoft în 2006 a fost un eveniment major în cariera mea. Am făcut parte din ”prima echipă angajată de Bill Gates în România” după cum ne promovau mass media din acea perioadă, iar beneficiile profesionale au fost, cel puțin pentru mine, senzaționale pentru acele vremuri.

Data Center

Chiar înainte de ”Go live”, colegii de la Microsoft Munchen ne-au oferit un prim contact cu tehnologia de ultimă oră în cadrul unui schimb de experiență.

Am văzut atunci ce înseamnă condițiile de muncă decente și profesionalismul, lucruri pe care doar parțial le-am regăsit în alte părți.

Mi-am adus aminte despre recent, când în cadrul cursului de Manager Securitatea Informației am vorbit despre protecția datelor și Data Centers.  De ce sunt cei de la Microsoft foarte buni pe ceea ce fac? Pentru că trebuie. De la modul în care au fost gândite până la implementare, totul este tratat cu maxima seriozitate.

Poate că de asta o companie de asigurări s-a gândit să acorde o maximă importanță maximă celor de la Microsoft. Astfel, in funcție de o evaluare Microsoft pentru asiguratori, aceștia vor putea beneficia de anumite facilități. Sub lupă sunt configurările de securitate pentru Office 365 implementate de către clienții Microsoft.

Aceste configurări de securitate sunt evaluate cu ajutorul unei aplicații numită Secure Score. Sunt peste 80 de factori luați în considerare de catre aplicație în timpul evaluării astfel încât rezultatul să fie unul cât mai pertinent. Astfel, Hartford Financial Services Group a anunțat că plănuiește să ia în considerare scorul raportat de aplicația Microsoft astfel încât să ofere clienților polițe de asigurare mai avantajoase.